Det har tidigare varit mycket prat om entreprenörer som lägger asfalt som är bluffande företag. Detta har fått folk att dra öronen åt sig men nu vill även polisen varna för bluffande takläggare som har lurat flertalet människor.

De sägs ha en fin image, fina broschyrer, de för sig fint och ger en ett intryck av att dom är professionella. Är det så att man bestämmer sig för att anlita detta takläggare så blir man totallurad. De river ner hela taket utan att det ens behövs och sen säger dom att det blev dyrare än det egentligen skulle. Ibland är det lite svårt att förstå dessa takläggare då de pratar engelska och de spelar på det kortet ibland när man vet att dom kan och att dom förstår har folk som blivit lurade av dessa takläggare upplevt.

I Uddevalla så hände det en incident för ett tag sedan då dessa takläggare kom till Magnus Hellsing utan förvarning till hans hus och knackade på. Det var på en fredag som detta hände och dessa takläggare berättade för Magnus att hans tak behövde bytas ögonblickligen då det var väldigt risigt tyckte de takläggare som knackat på. Han upplevde dom som väldigt bestämda över sin sak och ogillade skarpt detta intrång som det kändes som.

Magnus har vetat om de bluffande asfaltsläggarna så att förstod direkt att det var något skumt med dessa takläggare. Han följde efter dom genom byn för att visa att det var ett opassande beteende.

Tydligen enligt polisen så är detta ett vanligt problem och det är oftast papperslösa som utför denna typ av lurendrejerier. Det är inte bara takläggare och asfaltsläggare, det är alla möjliga olika tjänster dom säger sig utföra och åker runt till folk och lurar på dom tjänster som passar för just det huset.

Rekommendationen polisen ger när man stöter på dessa så kallade takläggare är att vara mycket kort och ge tydliga svar på att man verkligen inte vill ha deras tjänster. Ibland har dom nämligen låtsas att dom inte förstår och ändå dykt upp och börjat riva taket, börjat måla på huset eller liknande makabra saker som man inte alls har godkänt.

Ibland om det är så att man känner sig trängd eller rentav hotad så är det absolut okej att direkt ringa polisen, det är bra att man även skrämmer dessa så kallade takläggare också så att dom förstår att man verkligen kommer att göra något åt problemet.